Ana Sayfa
Bölüm
Bölüm Başkanından

Bölüm Başkanından

Görsel Kültürün egemen olduğu günümüz dünyasında gerek biçim gerekse içerik bakımından mesajların ne için ve nasıl üretilip tüketildiği her zamankinden daha çok önem taşımaktadır. Bu noktada İletişim Fakültelerine, özellikle de Radyo Televizyon ve Sinema Bölümlerine, alanda öğrenim görmekte olan öğrencilerine ve profesyonel yaşamda yerini almış olan mezunlarına büyük sorumluluklar düşmektedir.

Sakarya Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü, bilimin neredeyse her alanında giderek görünmez hâle gelen insan faktörünün önemini ve değerlerini vurgulayan, egemen kültüre eleştirel gözle bakan, üretim süreçlerini insani değerler ekseninde gerçekleştiren, “evrensel iyi”yi sorunsallaştıran ve yaşanan gelişmelerle sürekli güncellenen bir öğrenim süreci planlamaktadır. Bu öğrenim süreci derslerin yanı sıra düzenlenen çeşitli etkinlikler ve atölyelerle kampüs içini olduğu kadar, kampüs dışını; öğrencileri kadar, alanda öğrenim görmek isteyen gönüllü katılımcıları da kapsamaktadır.

Kuramı ve uygulamayı etik değerler ekseninde buluşturan öğrenim planı, yürüttüğü projeleri, sahip olduğu donanım imkânları ve akademik yetkinliği ile paydaşlarını aynı çatı altında toplama niyeti taşıyan Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü, mezunlarının alandaki etkin rolleri ve ürünlerinin özgünlüğü ile anılan bir bölüm olmayı amaçlamaktadır.